Home » Hund » Börja träna mer med din hund

Träna tillsammans med din hund handlar inte bara om att aktivera den. Det skapar även en starkare relation mellan er.

Klickerträning

Det du behöver är en klicker, en godisväska och såklart godis som din hund gillar. Klickerträning grundar sig i positiv förstärkning. Du belönar helt enkelt när hunden gör rätt, och ignorerar det som råkar bli fel. Klicket används som en brygga mellan rätt beteende och fram tills du hinner leverera belöningen. Träningen skapar tillit och trygghet mellan er och du kommer få en lugnare och mer uppmärksam kompis.

Agility

Agility är en fartfylld och utmanande aktivitet som är rolig för både dig och din hund. Det passar hundar som är minst ett år och gillar när det händer mycket. Agility är en hinderbana med tunnlar för hunden att gå igenom, gungbrädor att balansera på, slalompinnar, och olika slags hinder att hoppa över. Du kan åka på träningar och tävlingar och där träffa andra hundägare och bli ett härligt gäng tillsammans.

Tillbehör och godis

Självklart kan du använda saker du redan har hemma för er träning. Sommarens krocketklubbor kan bli hinder till agility. Eller varför inte använda vad skogen erbjuder. Men några nya tillbehör ger mer motivation och kommer underlätta er träning, klicka vidare här för att läsa om allt för din hundträning.

Arkiv

Kategorier