Home » Katt » Planer på att skaffa katt

Har du planer på att skaffa katt så bör du vara medveten om att det finns en hel del saker som bör tänka på. Det är frågan om en liten levande varelse som behöver omsorg och tillsyn. Det är ett ansvar för katten under hela dennes liv.

Visst är de bedårande när de är kattungar och man kan smälta som en istapp då man ser de små varelserna, men betänk att katten kommer att bli vuxen och kan leva upp till den är 12-13 år om inte längre. De kommer att hänga med familjen under stor del av ert liv så det är viktigt att man är beredd på detta.

Att skaffa sig katt innebär att man får en familjemedlem till som behöver tas hand om. Den ska vaccineras, avmaskas och annat som hör till en katts liv. Den är inte som andra familjemedlemmar att ju äldre de blir ju mer klarar de sig själva. En katt behöver ständigt uppsikt och omvårdnad. Det ska ges mat varje dag och städas ut kattlådan om det är en innekatt.

Det finns mycket information om hur man ska uppföra sig som kattägare och alla katter är ju individer och kan ha sina sätt som de beter sig så du får lära dig hur din katt fungerar och fostra den på allra bästa sättet som du kan. Läs på om olika raser så du vet vilken ty av kan du kan tänkas skaffa dig.

Lycka till med kattlivet!

Arkiv

Kategorier