Home » Katt » Viktigt att katten har ett klösträd

2865082-scratching-cat

Att katter klöser är helt normalt. Katter behöver klösa eftersom det hör till deras natur. Klösandet ”vässar” klorna samtidigt som det rensar bort smuts och tar bort den slitna delen av klon. Det är därför ytterst viktigt att man som kattägare ser till att katten har något att klösa på i hemmet. Med hjälp av ett, eller flera, klösträd kan man enkelt undvika att den nya soffan eller de långa fina gardinerna blir vandaliserade av katten när klösbehovet sätter igång. Ute i naturen har katter inga problem att hitta klösplatser – de ställer sig till exempel mot träd och andra anpassade ytor som går att klösa på.

Veterinärens tips – klösträd

Veterinärer brukar tipsa om klösträd som en praktisk lösning för att undvika att katten klöser och förstör i hemmet. Det är viktigt att försöka vänja katten att klösa på rätt ställe redan som kattunge. På så sätt blir klösträdet en naturlig plats att gå till för katten när den får lust att klösa av sig lite. För att ett klösträd ska vara anpassat så bra som möjligt för katten bör det vara något högre än katten själv då den ofta vill sträcka ut sig under själva klösandet. Klösträdet får dessutom ha sovplatser högre upp, då katter gillar att ligga högt uppe och ha uppsikt över sin omgivning.

Vart hittar man klösträd?

Prisvärda klösträd av bra kvalitet kan man idag smidigt klicka hem direkt från nätet, Supercat är till exempel en nischad webbshop för kattägare som erbjuder massor av olika alternativ för din katt. Här finns allt man kan tänkas behöva som kattägare och man kan enkelt handla och få hem sin beställning direkt till dörren.

Ett tips är att investera i ett lite större klösträd som katten även kan klättra, leka och sova i. Utöver det kan man även köpa ett par mindre klösprodukter, såsom klösplattor som man antingen kan ha på golvet eller hänga upp på väggen.

Arkiv

Kategorier